- 3D Gamers

Blackjack Kaarten Tellen – Counting Cards

 

Wordt een echte cardcounter met dit eenvoudig telsysteem
Wie kent ze niet, de kaartentellers die in Hollywoodfilms massa’s geld verdienen door de kaarten te tellen?
Dikwijls geven deze films een verkeerd beeld over deze blackjackstrategie: het zou enkel weggelegd zijn voor de superintelligenten.

Maar ik garandeer je dat je versteld zal staan na het lezen van dit artikel, omdat kaarten tellen in blackjack heel eenvoudig is!

Eerst en vooral moet je geen supergeheugen hebben om alle kaarten die gepasseerd zijn te onthouden. Als dat het geval was zou je hele spelstrategie al in het water liggen bij het vergeten van enkele kaarten. Voor het tellen van blackjackkaarten moet je niets anders kunnen dan optellen en aftrekken.

Er zijn verschillende kaarttelsystemen bedacht, waarover telkens dikke boeken zijn geschreven.
We bekijken er hier één van.

Het principe achter iedere cardcountingstrategie is dat een kaartspel rijk aan tienen en azen goed voor de speler is, een met veel kleine kaarten is beter voor de gever. Dat is gebleken uit computersimulaties en is logisch als je bedenkt dat:

tienen en azen meer kans geven op blackjack en blackjack meer voordeel biedt voor de speler dan voor de gever.
Met hoge kaarten de deler meer kans heeft om over 21 te gaan, hij moet immers volgens vaste regels kaarten trekken en jij kan stoppen wanneer je wil.
Om te weten te komen of er nog veel 10-en en azen gedeeld gaan worden moet je bijhouden welke kaarten al gespeeld zijn. We hanteren hiervoor de Plus/Minus strategie van Ken Uston. Hierbij krijgen de kaarten 1, 2, 3, 4, 5, 6 en 7 de waarde +1. Kaarten 10 en aas krijgen -1 en de andere kaarten krijgen 0 toegekend.

Als je begint te spelen begin je te tellen bij 0, bij elke kaart die gedeeld wordt tel je daar 1 bij, trek je 1 af of doe je niets.

Als de telling een stukje boven de 0 komt zijn er dus veel kleine kaarten uit het spel en weet je dat er in verhouding meer tienen en azen in het spel zitten dan lage kaarten. Het is nu de beste moment om hogere bedragen in te zetten. Is de telling negatief dan verlaag je je inzet, want dan zitten er veel lage kaarten in die goed voor de gever zijn.

Voor beginners is deze methode de beste, ze is eenvoudig en dus zal je niet snel fouten maken.
Weet echter dat er nog een heleboel andere methodes zijn:

De Utson advanced Plus/Minus (beschreven in Million Dollar Blackjack)
De Zen count
De Hi-Opt I
De Reverse Plus/Minus

About Hunt Leecolby

Read All Posts By Hunt Leecolby

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *